Wierdense basisscholen en BSO’s gaan aan slag met Natuur en Milieu Educatie

9 mei 2023

Wierdense basisscholen en BSO’s gaan aan slag met Natuur en Milieu Educatie

Alle kinderen in Wierden kunnen zich verheugen op buitenlessen, slootjesexcursies, energiesafari’s en moestuinlessen. Door een bijdrage van de gemeente Wierden kunnen alle scholen en buitenschoolse opvangorganisaties in Wierden sinds kort kosteloos gebruik maken van de materialen van NME Overijssel. Ze kunnen aan de slag met duurzaamheidsthema’s zoals de grondstoffenkringloop, (duurzame) energie, natuur & biodiversiteit, voedsel, en water & klimaat. 

“We doen hier als gemeente graag aan mee omdat het stimuleren van milieubewust gedrag al op jonge leeftijd erg belangrijk is. We hopen dat veel basisscholen en BSO’s zich aanmelden en gebruik gaan maken van het lesaanbod van NME Overijssel” vertelt wethouder Kortenhoeven van de gemeente Wierden. Wierden is de zevende gemeente in het netwerk van NME Overijssel.

Doe mee met NME
NME Overijssel heeft een uitgebreid aanbod met leskisten, gastlessen, materiaalzendingen en excursies voor de scholen klaar staan. Per schooljaar zijn er vijf uitleenperiodes. De lesmaterialen worden voorafgaand aan elke periode door Natuur en Milieu Wierden gebracht bij de school of BSO.

Direct naar ons aanbod