Actie: Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s uit Overijssel

25 oktober 2023

Actie: Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s uit Overijssel

Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Aanmelden kan tot maandag 11 december 2023.

Een broodje met rode bieten humus, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de rode bieten, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Hoe ziet het pakket eruit?

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor de hele school of BSO. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Doet jouw school of BSO ook mee?

Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Overijssel kunnen zich tot maandag 11 december 2023 aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via onderstaande aanmeldknop. Het groentezadenpakket versturen wij in het vroege voorjaar. Let op: op = op! Voorgaande jaren was er een overweldigende belangstelling, dus het zou kunnen dat we niet alle aanvragen kunnen honoreren.

Aanmeldformulier voor basisscholen

Aanmeldformulier voor BSO’s

Online portal Jong Leren Eten Overijssel

Wil jouw school of kinderopvang meer doen met gezonde en duurzame voeding? Een kookles of een bezoek aan een boerderij? Neem dan eens een kijkje op www.jonglerenetenoverijssel.nl. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten bij jou in de regio.

Jong Leren Eten

Deze moestuinzadenactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten. In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 t/m 2024 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).